close

Active location:

flag
Sweden
Currency: SEK

Select your country:

https://a.storyblok.com/f/236174/1546x1933/cbbd3f66f5/ambassador-elfin-3.webp

Elfin and Molly

https://a.storyblok.com/f/236174/1546x1933/331e440a6a/ambassador-molly-2.webp

Elfin och Molly

Podencos

Möt eldsjälen Linda och hennes rescues Elfin och Molly som hon tagit "from streetlife to sweetlife". Linda har alltid haft en stor passion för hundar och hjälpa de i behov, vilket förde henne till den "bortglömda" hundrasen podencos. Hon brinner för att sprida kunskap om rasen som tagit hennes hjärta och vill ge dem de bästa förutsättningarna till ett långt och lyckligt liv i Sverige; där en stark relation med tillit och högkvalitivt foder är några av pusselbitarna.

Hej Linda! Berätta kort om dig, dina hundar och hur ditt intresse för hundar tog sin början?

Jag heter Linda och bor i Stockholm med mina två hundar, Elfin och Molly. Jag har sedan barnsben älskat hundar och efter att jag skaffade min första egna hund växte sig intresset ännu större och med det även viljan att lära mig mer, vilket resulterade i att jag började studera till beteendeutredare (hund) och jag läser nu min sista termin. 

Jag har alltid haft en förkärlek för de mer utsatta, har tidigare jobbat på bland annat Hundstallet, och fick för ett par år sedan upp ögonen för Podencos och hur fruktansvärt de (tillsammans med Galgos) behandlas. Sedan dess har jag arbetat aktivt med att sprida både information och kunskap om rasen och det som pågår, framförallt på sociala medier. Både Elfin och Molly kommer från shelters i södra Spanien och hittades på gatan, mest troligt tidigare ägda av Galgueros (jägare).

Hur kommer det sig att du blev intresserad för petgood och våra insektsbaserade produkter?

Jag tycker att kost är minst lika viktig för hundar som för människor och har varit intresserad av insektsbaserat foder ända sen jag först fick höra talas om er. Att petgood är ett svenskt företag gjorde saken ännu bättre samt att det fanns så mycket information att hitta om innehåll och tillverkning att jag kände mig helt säker på att jag gav mina hundar ett riktigt bra foder.

Sedan vi gått över till petgood har deras magar blivit bättre, mer stabila och deras päls är sjukt glansig! Att båda två dessutom älskar alltifrån foder till godis och dental sticks är extra kul!

Slutligen, har du något annat värdefullt tips till djurägare? Kanske framför allt till andra som har en adopterat hund med liknade bakgrund?

Mitt bästa tips är att lägga tid på att bygga upp en stark relation med tillit. Framförallt när det kommer till hundar från en shelter-miljö kan det ta väldigt lång tid och kännas hopplöst många gånger, men genom alltifrån lek, oändligt med kärlek och många och långa promenader kommer man långt, och när tilliten väl finns där och de börjar ge tillbaka är det värt allt slit i världen. 

Jag brukar aktivera utfodringen eller ge extra mental stimulans genom att  lägga lite godis i en kökshandduk, rulla ihop och trä igenom ett par toalettrullar. Det är både belöning, träning och berikning i ett och hundarna älskar det!

Tack så mycket Linda, Elfin och Molly för detta samtal och för att ni är en del av petgood-familjen!