Choc Ice - hundarna älskar maten!

🐶 Engelsk Cocker Spaniel
📍 Borensberg vid Göta kanal
🏡 Aktiv kennel sedan 1999

Kennel Choc Ice är en av de aktiva kennlarna i petgoods uppfödarprogram och föder upp engelsk cocker spaniel. Henrik har lång erfarenhet av rasen, med cocker spaniels sedan 1995, kennel fyra år senare och första egen kull 2003.

”Jag fastnade för rasen då det är en glad och snäll hund som älskar allt och alla. Under åren har jag lärt mig mycket om rasen och lagt mycket fokus i min avel på de mentala egenskaperna. De ska vara friska, trevliga och samarbetsvilliga hundar som ska vara till stor glädje för sin nya familj i 10-15 år. ”

Just nu består kenneln av fyra härliga tikar, och en ny kull är planerad på en av dem. Kenneln är småskalig i familjemiljö och varje hund får sin egen tid och chans att knyta an till Henrik och familjen.

"Mina hundar är våra familjemedlemmar lika mycket som en flock och ska fungera med både människor och hundar. De är tränade i vardagslydnad och kan de regler som gäller för att både människor och hundar ska trivas i familjen. Vi går också på många utställningar med dem”

För Henrik var matens klimatpåverkan en viktig punkt att tänka på när det gäller att mata sina hundar.

"Jag är kräsen med att det är bra mat för mina hundar, så jag ville läsa det ordentligt först och se bevis på att det är ett näringsrikt och funktionellt hundfoder. Efter att ha läst om insekter som proteinkälla kände jag mig trygg att prova och är väldigt nöjd med fodret. Hundarna gillar det, det fungerar bra och klimataspekten känns som en stor bonus. Jag har en hund som enligt förra ägaren var kräsen och ovillig att äta, och även den hunden äter den med mycket god aptit! ”

Vi på petgood är så glada över att ha Choc Ice som en del av vårt uppfödarprogram, och ser fram emot den kommande kullen!