close

Active location:

flag
Sweden
Currency: SEK

Select your country:

https://a.storyblok.com/f/236174/1546x1933/794f8f5564/ambassador-lundhoffcats-4.webp

Katie and her cats

https://a.storyblok.com/f/236174/1546x1933/8772ad2621/ambassador-lundhoffcats-3.webp

Katie och hennes katter

Jourhem för hemlösa katter

Möt Katie, amerikanskan som tog sitt pick och pack och flyttade till Sverige. Hon älskar katter, erbjuder jourhem för hemlösa katter och har ända sedan hon var liten fascinerats av insekter. Med ett stort intresse för smarta, hållbara lösningar hittade hon till petgood, och idag äter hela kattgänget vårt insektsfoder.

Vi är så glada att kunna presentera våra första kattambassadörer, den fantastiska kattfamiljen @lundhoffcats. Katie, kattmatte, har en stor passion för att hjälpa hemlösa katter, och vi är så taggade på att lära känna henne och hennes fyrbenta familj bättre.

Först och främst, kan du berätta mer om din fyr- och tvåbenta familj?

Jag är ursprungligen amerikan, flyttade till Sverige, blev kär och gifte mig med min svenska man. Anton har 2 barn och tillsammans lyckades vi adoptera 4 "pandemi"-katter (Lucifer, Didrik, Dexter och Nemo). Så 2 vuxna, 2 barn och 4 katter i huset.

När började denna passion för katter?

Jag hade 2 katter i min barndom och 1 hund som tonåring. Jag har alltid trott att jag var en hundmänniska. När jag blev äldre och lärde mig mer om mig själv insåg jag att jag gillar den chill vibe jag får från katter och att de gillar lite uppmärksamhet och lite ensamtid (som jag).

Kan du berätta lite mer om ditt arbete med smålandskatten?

Mina första 2 katter adopterade jag inte utan köpte. Jag visste så lite om katter i Sverige på den tiden. Sedan hörde jag senare talas om "sommarkatter" och att vissa människor inte vill betala för sina sjuka katter och det krossade mitt hjärta. Hur kunde jag luta mig tillbaka och tillåta oskyldiga varelser att lida när det inte var deras fel?

Så jag följde SmålandsKatten på sociala medier och började som jourhem i somras. Så många kattägare tror inte på att kastrera sina katter och det orsakar en överbefolkning av oönskade kattungar. Jag hade nog av att titta på och göra ingenting. Så jag blev jourhem. Sedan insåg jag att jag också kunde dela videos om mina jourhemskatter genom SmålandsKattens sociala medier och även hjälpa till att sprida kunskap om sådant som jag inte var medveten om när jag först började leta efter en katt. Så nu är jag jourhem, har hjälpt till med inflygning av h hemlösa katter och hanterar en del sociala medier åt dem. Min ultimata dröm skulle vara att äga ett kattkafé för att hysa dessa underbara djur och hjälpa andra att bli kära i dem.

Du nämnde tidigare att du förutom katter också har ett stort intresse för insekter, var kommer den fascination ifrån?

Som barn älskade min familj att titta på en show i USA som heter Fear Factor och ofta behövde folk äta kackerlackor eller andra insekter för att vinna utmaningar. Jag har alltid tyckt att det var coolt. Sedan, när jag gick på universitetet, blev jag mer passionerad för planeten och började utesluta kött från min kost. Nu med mina katter köper jag inte kattmat från stora djur (kor etc) eftersom de orsakar mer växthusgaser och förbrukar mest vatten. Eftersom jag har forskat mer och mer om att leva enligt zero-waste och en hållbar livsstil ser jag ofta att insekter och tång nämns som framtiden. Jag har blivit lite besatt av båda. Hur kan jag odla dem själv? Vilka produkter kan jag hitta med dem? Lokalt såklart!

Hur kom du i kontakt med petgood och vilka förbättringar har du märkt sedan du bytte till petgood?

Eftersom min zero waste och hållbara resa aldrig tar slut, letar jag ständigt efter bättre alternativ för mina katter. Jag är chockad över hur få hållbara produkter som finns på husdjursmarknaden. Att se petgood dyka upp i instagramannonser var fantastiskt. Men när jag först upptäckte petgood var det bara hundmat. Naturligtvis väntade jag otåligt på kattmat och tänkte "varför tycker företag att hundar är viktigare? Hur vågar de!" Sedan blev jag en hängiven kund och fan. Alla mina katter kan tryggt äta samma mat (en del behövde separata dieter innan) och jag känner mig säker på att ge det till mina jourhemskatter också.

Till sist, är det något mer du vill berätta för oss som vårt petgood community kan tycka är extra pawsome?

JA! Två saker:

  1. Jag har upptäckt att mina jourkatter är mer gosiga än mina andra. Jag tror att det är för att de vet hur det känns att vara övergiven så att de är mer tacksamma för kärleken.

  2. Jag är en fanatiker för smarta hem och det innebär att göra min husdjursrutin smart också. Att lägga till automatiska kattillbehör har förenklat mitt liv och möjliggjort några stressfria weekendresor. Jag rekommenderar det starkt.