close

Active location:

flag
Sweden
Currency: SEK

Select your country:

https://a.storyblok.com/f/236174/1546x1933/fc8f6c1e1d/breeder-simastaff-2.webp

Breeder Simastaff

https://a.storyblok.com/f/236174/1546x1933/04b850f170/breeder-simastaff.webp

Simastaff

Staffordshire Bullterrier

Möt Mattias och Simona som driver kennel Simastaff, kenneln som föder upp staffordshire bullterrier i Rättelöv utanför Hässleholm. Uppfödningen är i liten skala för att se till att hundarna mår bra och att valparna får rätt grund i livet, vilket även innefattar rätt foder. Sedan de gick över på petgood upplevt Mattias och Simona att hundarnas päls blivit bättre och en frisk päls speglar även att hunden är frisk på insidan.

Det är helt omöjligt att inte le när man möter en staffe! De energiska hundarna är fulla av kärlek till livet och en humor som sprider sig till alla de möter – och de är som gladast när de får vara med på allt som händer, oavsett vad det är. Mattias och Simona driver sedan drygt ett år sin lilla kennel Simastaff, efter sju år med rasen staffordshire bullterrier. Det är en kraftfull men lätthanterlig ras som gärna hänger med i det mesta dess ägare vill göra, oavsett om det är nosework, rallylydnad eller agility. På kennel Simastaff i Skåne ingår fem staffies i familjen: en hane och fyra tikar. En av hundarna är kennelns egen uppfödning; tiken Skye som var en av sju valpar i första kullen. När den första kullen ska flytta hemifrån är det förstås ett speciellt ögonblick för en uppfödare:

”Det är viktigt för oss att de hamnar hos rätt ägare och vi vill alltid träffa de nya hundägare de ska flytta till. Vi vill att det ska vara aktiva hundägare som vill ha med sig hunden på alla roliga aktiviteter familjen gör. Det är viktigt för en stake att vara delaktig, oavsett vad det är.”

För att ge friska och glada hundar som kan njuta av livet med sina nya familjer är Mattias och Simona noggranna med hundarnas hälsotester; både de psykiska och fysiska undersökningarna och testerna som behöver utföras. Att föda upp friska hundar ger också säkerhet för de nya köparna. Uppfödningen är i liten skala för att se till att hundarna mår bra och att valparna får rätt grund i livet. De kom i kontakt med petgood för drygt ett halvår sedan och sedan dess har hela flocken stått på fodret.

”Vi tycker att det fungerar utmärkt och vi ser en förbättring i hundarnas päls. Tidigare var de lite matta och feta i pälsen, men nu har de fina och blanka pälsar, som nyduschade varje dag! Frisk päls speglar att hunden också är frisk på insidan.”

Petgood-teamet är så glada att Simastaff är en av kennlarna i vår uppfödarklubb, och ser fram emot framtida kullar och att se fler av stavarna Chili, Simba, Skye, Bea och Hera och alla deras underbara upptåg!