Sibyllas fantastiska seglats genom det nordnorska havet ⛵

Vår ambassadör Sibylla och hennes hund Saga ( @insect_dog ) delar alltid vackra bilder med oss ​​från deras liv i Åre i de svenska fjällen. I vår ska Sibylla ut på ett fantastiskt (och klimatvänligt!) äventyr: att resa med en segelbåt genom de norra norska haven, med slutmålet att nå Svalbard. Följ hennes resa och de hisnande mötena med naturen och det häpnadsväckande djurlivet här hos oss!

Början av april och den långa resan börjar...

Jag heter Sibylla och har ett starkt miljöengagemang. Min livsfilosofi är Ayurveda som är en orientalisk hälsofilosofi baserad på de fem elementen: eld, vatten, jord, rymd och luft. För mig är djur och natur det vackraste som finns och människan är det största hotet mot deras undergång. Jag har ingen seglingsbakgrund men för 6-7 år sedan ville jag ändra min livsstil och drastiskt minska mitt klimatavtryck här på jorden och valde då att sluta flyga, skaffade elbil och solceller, blev vegan och minskade min konsumtion.

Jag har alltid älskat att resa och upptäcka nya kulturer och miljöer och det var där segelbåten kom in i mitt liv. Jag har alltid haft en väldigt stor respekt för havet och fascinerats av sjömänniskor. En karriär till sjöss skiljer sig mycket från en karriär på land. Till sjöss är det viktigt att läsa, respektera och fatta bra beslut gällande naturens krafter, här gäller inte samhällets normer. Till sjöss är det naturen som avgör. Du kan inte kontrollera vinden och vågorna, men du måste läsa dem och göra smarta val.

Segelbåten är en 36 fots Hallberg-Rassy som har plats för sju bäddar. Det är många vänner som hänger med på äventyret, tyvärr inga tjejer, vilket jag verkligen skulle vilja se mer av. Alla ombord har ett skid- eller snowboardintresse, så Norge är perfekt. Här kan du ta en topptur med start vid havsnivån ända upp på de höga bergen. Innan pandemin reste min pojkvän och jag och mina vänner till Japan för att åka skidor och snowboard, landvägen. En film gjordes om resan som heter "12 000 km Transiberian to Japan" som du hittar på vimeo: https://vimeo.com/476216027

Båten serverar vegetarisk/vegansk mat, vi lägger mycket tid och kärlek på maten då det är en av dagens höjdpunkter. När vi har seglat norrut har det varit -6 och en vindstyrka på tolv sekunder vilket ger en kyleffekt på -16.

I år går äventyret till Svalbard med start i Trondheim där båten har legat under vintern. Jag hoppas få uppleva orörd natur, valar, isbjörnar och rolig snowboardåkning. Tanken är att börja segla i fem till sex månader och det finns en dröm om att segla till Karibien och Sydamerika. Vi seglar så länge vi trivs men jag tror att längtan efter Saga, min hund, kommer att vilja ta mig hem. Det skulle vara superkul att ha henne ombord på båten. 🐋💜

Uppdatering 15 april

Vi har det väldigt trevligt! Höga berg, hagelskurar och mycket blåst. Jag och Tom-Oliver seglade båten till Lofoten där 4 killar stod på bryggan och väntade på att få komma ombord. Vi har träffat en späckhuggarfamilj som simmade 10 meter från båten och stött på vackert norrsken. ❤️