close

Active location:

flag
Sweden
Currency: SEK

Select your country:

Våra bästa tips för en pawsome sommar!

Tips & Fakta
123
author

Skriven av Karin Lundgren

Leg djursjukskötare - veterinärteamet

Jag har jobbat de senaste 10 åren med det jag älskar - att se till att våra husdjur, speciellt katter och hundar, är friska och glada. Efter examen från SLU, 2013, har jag jobbat på både större djursjukhus och mindre kliniker, med anestesi, tandvård och nutrition.

Träffa teamet
arrow

Ta med din fyrbenta vän på Swecation!

Den bästa tiden på året är här: ljumma långa sommarkvällar, utflykter i vår vackra natur, jordgubbar och grillning – vi pratar såklart om den svenska sommaren. Sverige har många härliga resmål att upptäcka och på de flesta ställen finns det hotell och boenden som välkomnar även de fyrbenta. Ta en titt på Hundvänliga Hotell för att hitta din och vovvens nästa semestermål, och var redo för sommaren tillsammans med våra 3 bästa tips för en pawsome semester!

Bra saker att tänka på när man bor med hunden på hotell

  • Ta med hundens säng så den känner sig hemma även om miljön är ny. Packa tuggben, leksaker, mat- och vattenskålar, gärna en filt och glöm inte hundschampo om du varit iväg på leriga äventyr.

  • Även när du bokar ett hundvänligt hotell, meddela alltid i förväg att du tar med dig en hund och kolla om du behöver boka ett speciellt rum eller bord i hotellets restaurang.

  • Vid ankomst är det bra om hunden promeneras och aktiveras innan man går in på hotellet. Det är alltid bra att träna nya miljöer innan hunden bor på hotell för första gången. Gör några cafébesök eller övernatta hos en kompis i din hemstad så är hunden van vid att koppla av i helt nya miljöer.

  • Om det fungerar bra att lämna hunden ensam på hotellrummet, sätt ut Stör ej-skylten så att städpersonalen inte kommer in i rummet. Vissa hotell har skyltar som säger "Hund i rummet." Om hunden inte är van vid att vara ensam, utan blir orolig och stressad, lämna den inte på hotellrummet själv alls.

Tre tips för en pawsome semester

Under semestern ska både hund, matte & husse kunna koppla av och njuta till hundra procent. Det kan finnas lite mer att tänka på i förberedelserna, men planerar ni väl får ni en fantastisk semestervistelse tillsammans.

  1. Planera din destination utifrån din hund Välj ett resmål där hunden kan följa med på äventyret. Ta reda på i förväg var det finns hundvänliga stränder eller härliga uteserveringar där hunden kan följa med. En aktiv semester med vandringsleder är ren fröjd för hunden. För vissa resmål kan det dock vara klokt att fundera på om inte hunden föredrar att stanna hemma hos en hundvakt, om det till exempel innebär mycket tid i bilen och du har en hund som lätt blir åksjuk. Semestern ska vara en fröjd för både ägare och hund!

  2. Ta det lugnt Att hålla sig sval och återfuktad är nyckeln – se till att din hund har möjlighet att ligga i skuggan, svalka sig i en sjö under en svettig promenad och ta en paus för att dricka med jämna mellanrum. Lämna aldrig hunden ensam i solen eller i en varm bil, även om det bara är en kort stund!

  3. Första-hjälpen-kitÄven på semestern kan en olycka inträffa. Ta med en liten första hjälpen-låda så att du kan tvätta ett sår, plåstra om en tass eller skölja ur ett sandigt öga. Ha alltid en lista med telefonnummer till närmaste veterinär nära till hands, beroende på var i landet du befinner dig.

Ha en riktigt pawsome sommar full av äventyr med din hund! Trevlig sommar från teamet på petgood