close

Active location:

flag
Sweden
Currency: SEK

Select your country:

Breeder Daloms Tenderly

Daloms Tenderly

https://a.storyblok.com/f/236174/686x960/0599161c91/breeder-daloms-tenderly-2.webp

Daloms Tenderly

Finsk lapphund & tysk mittelspitz

Karin driver kenneln Daloms Tenderly som föder upp finska lapphundar och tyska mittelspitz. Kennel har varit aktiv sedan 2015 och ligger i Kyrkdal utanför Sollefteå. Att ha ett bra hundfoder är viktigt för Karin, både att det ska vara hälsosamt för hunden och för miljön. Att våga ändra sina vanor och prova nya saker är något Karin tycker är viktigt. Efter att ha läst på om fodret bestämde hon sig därför för att prova. Det visade sig vara helt rätt val och idag äter hundarna petgood med stor aptit, vilket vi på petgood är så glada för.

I bakgrunden hörs steg från skogsvägen och ett och annat voff, Karin på kennel Daloms Tenderly är ute på promenad med sin flock finska lapphundar och tyska Mittelspitz. Tindra, en 5-årig lapphundsyik, är dräktig i 5:e veckan, så om drygt en månad väntas tillökning till flocken.

”Tindra har ätit petgoods valpmat sedan parningen. Ibland kan hon vara lite svår med maten under dräktigheten, men hon har ätit denna mat med god aptit. Hon ser jättefin ut och har tidigare haft kullar med 5-6 valpar så vi har stora förhoppningar på en underbar kull nu"

Två av de yngre hundarna i flocken, två sex månader gamla lapphundar, äter också petgoods valpfoder.

”Vi ser stor skillnad på unghundarnas päls, de är vackra och glänsande. Hundarna känner sig pigga och har en strålande energi och den skillnaden har jag inte sett tidigare efter foderbyte. De äter det också med stor aptit!”

Att ha ett bra hundfoder är viktigt för Karin, både att det ska vara hälsosamt för hunden och för miljön. Hälsan är viktig för hundarnas välbefinnande och funktion då de är aktiva brukshundar. Raserna valdes av Karin för deras utstrålning, mångsidighet och underbara arbetsvilja. Under promenaden aktiverar hon dem med sökövningar och ger dem uppgifter så att de kan jobba med sina utmärkta nosar och få utlopp för sitt behov av stimulans.

”Hundarna har en stor glädje i sitt arbete och deras mentalitet är väldigt viktig i min uppfödning, de ska ha mycket energi men de måste också ha en av och på-knapp. Jag har hundar som är sålda till Lappland för att valla renar i snön, och då måste de kunna ge allt när det gäller, men också kunna slappna av för att återhämta sig"

Efter att ha läst om petgoods insektsbaserade foder och ingredienser bestämde hon sig för att prova för att se hur det fungerade för hennes hundar, och gick sedan med i petgoods uppfödarklubb

”Jag har letat efter ett bra foder ur miljösynpunkt och kommit i kontakt med petgood. Vi måste vara villiga att ändra våra vanor och prova nya saker, och jag tyckte att fodret och idén kändes väldigt genomtänkt. Jag bestämde mig för att prova maten på unghundarna först och tycker att det fungerade väldigt bra, då några av dem var lite kräsna med maten vi provat tidigare. Nu när första kullen är på fodret ska det bli så spännande! ”

Vi på petgood kunde inte vara mer överens, och vi är så spända på uppföljningen med den lilla kullen som väntas om drygt en månad! Fortsättning följer…