close

Active location:

flag
Sweden
Currency: SEK

Select your country:

Ambassador Akira and Katana

Akira and Katana

https://a.storyblok.com/f/236174/2421x3026/4677fd3cdb/ambassador-akira-katana-3.webp

Akira and Katana

American Staffordshire Bullterriers

Möt de två amstaffarna Akria och Katana, som varje vecka klimatstrejkar för vår planet. Hela familjen, med matte Helene i spetsen, tänker mycket på hur de val de gör idag kommer påverka morgondagen. Att hitta ett näringsrikt, men även hållbart hundfoder var därför viktigt för familjen och de fick upp ögonen för insekter. Att vovvarna även älskade maten, gjorde det hela till ännu större "win".

Möt våra underbara ambassadörer, Akira & Katana, American Staffordshire Terriers!

Woof tjejer! Vilka är era favorithobbyer?

Sova, äta och ta långa promenader. Att sova är nog det bästa vi vet. Och vi gillar att sova överallt. Många skulle säga att vi är bortskämda, men vi tror inte det. Våra hoomans ska bara vara tacksamma för att de får låna vår säng och soffa. Vår andra hobby är att äta. Vi smyger alltid runt och håller ett vakande öga när vår mamma lagar mat. Men hon är så tråkig att hon nästan aldrig tappar något till oss. När vi inte sover eller äter, njuter vi av att gå våra promenader. För det mesta i skogen, där vi kan umgås ensamma med vår mamma och upptäcka alla lukter, ljud av fåglar eller titta på andra djur. Skogen är så vacker och det får oss att känna oss lugna. Vår mamma brukar säga att våra tassavtryck idag är viktiga för djur, natur och människor i framtiden.

Har ni något smeknamn?

Inga smeknamn. Men ibland när vår mamma spelar mom-a-razzi och tar bilder på oss, heter vi Sitt och Stanna.

Sist, kan ni berätta något pawsome om er?

Vi har en del strategisk kompetens. Jag, Katana kan börja med att berätta lite mer om mig själv. Det finns vissa likheter mellan mig och den röda kangarunen i Australien. Jag har inga problem med att hoppa rakt upp och högt upp i luften. Det är inte så uppskattat när jag hoppar upp och ger näskrossande pussar, men när jag använder min talang utomhus får jag ofta beröm.

Då är det jag, Akira. Jag är mer släkt med en sengångare än en känguru. Att slösa bort min energi är inte min grej. Jag skulle hellre låta Katana göra jobbet, men självklart förtjänar jag en godis också, när Katana får en.

Vilket är ert bästa tips på hundvänliga kafé, restaurang, hotell eller annat ställe i Sverige?

Bästa stället att vara är hos mormor och morfar. Alltid B&B med kärlek. Vi får lov att ha "zoomies" i deras nya soffa och kärlek får vi i massor. Jo, morfar är lite känslig och kanske inte tycker om allt vi gör, men mormor, hon låter oss göra allt. Hon är häftig.

Nu, låt oss prata med din hooman Helene. Hur kommer det sig att du bestämde dig för att byta till petgood?

Det vi gör idag kommer att påverka vår morgondag. Vi är en familj på två vuxna, två tonåringar och två hundar. Vi måste göra aktiva val som inte påverkar vårt klimat eller miljö på ett negativt sätt. Vi återvinner, minimerar matsvinnet och håller konsumtionen till ett minimum. Våra hundar betyder mycket för oss, och vi vill naturligtvis att de ska vara friska och må bra. Jag ville kombinera mitt hundintresse med mitt klimatengagemang, därför ville jag hitta ett näringsrikt och klimatvänligt hundfoder. På så sätt kom jag i kontakt med petgood. Hundarna gillar verkligen maten och de små småbitarna fungerar också perfekt som godsaker på våra promenader.

Några specifika förbättringar du märkt?

Akira har allergier och även foderallergi, vilket innebär att vi måste vara försiktiga med vad hon äter. För att förebygga och minska risken äter Katana också en allergivänlig mat. Den största förändringen har skett i Katana. Jag tycker att kvaliteten på hennes avföring är mycket bättre än tidigare. På något sätt känns det också skönare att plocka upp efter hundarna nu jämfört med tidigare! Jag tänker alltid "Nu fyller jag en påse med insekter, istället för en påse bajs!"

Det känns bra att göra skillnad, och det känns riktigt bra att göra det tillsammans med petgood!